Griet & Patrick

 

In het dagdagelijkse leven een koppel dat de keuze gemaakt heeft om samen hun droom te realiseren en iets uit de grond te stampen. Hoe mooi kan het zijn?

Een gouden combinatie. Lees onderstaand waarom? En hoe Barelza tot stand gekomen is.

Een gouden combinatie

Voor alle duidelijkheid: dit tekstje werd niet geschreven door Griet & Patrick, maar door de webmaster himself.

Een gouden combinatie. Griet heeft jaren in de transportsector gewerkt, dus zij kent wel iets van organisatie. Bovendien heeft ze een bijkomend talent, namelijk koken....niet zoals de doordeweekse huisvrouw of -man. Een echt talent op gebied van taarten, patisserie, enz. Hoe ze het doet en blijft combineren? Nobody knows, maar altijd vind ze wel ergens een nieuwe cursus om te volgen. Daar kunnen het gehele Barelza Team en de klanten alleen maar gelukkiger van worden.

Patrick? Een geboren cafébaas, entertainer, top zanger (ja hoor), gewoon..."ne vrolijke mens", die de fantastische eigenschap heeft, om die eigenschap zo aanstekelijk te maken, dat je er meteen zelf vrolijk van wordt. Heb je eens een mindere dag? Geen probleem.....kom eens langs bij Barelza, je zal onmiddellijk begrijpen wat ik bedoel. Patrick is simpelweg voor de horeca gemaakt.

Het onstaan van Barelza

Gestart in Sinaai als winter- en zomerbar, met een tafel en een stoel, iedereen was welkom, genieten van een babbel en knabbel,  met daarbij een lekker streekbiertje.

Naast onze vaste job deden we dit er gewoon bij als hobby.

Door de passie voor patisserie van Griet werden we snel gekend als de lokale taartjesbakker.

Afhalen, leveren of genieten bij ons, alles kon.

Al snel werden de locatie en middelen te klein. We gingen uitbreiden, ons groot terras, tuin en veranda werden omgebouwd tot horecagelegenheid in het weekend, voor de naam BARELZA haalden we de mosterd bij onze tante Elza, die op locatie gewoond heeft. Zij was in Sinaai gekend als de strenge schooljuf. Onze vaste klanten, die nog bij haar op de schoolbanken hadden gezeten kwamen naar het “hof van Elza”, zoals de Snoaneirs onze woonst kenden.

 

Het succes werd iets te overweldigend, zodat we moesten kiezen: stoppen of doorgaan op een vergunde horecalocatie.

Na een zoektocht van bijna 2 jaar (tijdens Corona notabene) hebben we het aangedurfd om iets full time te starten en onze zekerheid van een vaste job op te geven. Gedurfd….. maar met volle goesting. We vonden een geschikte locatie met mogelijkheden in het vroegere restaurant ‘Boshuis’ op de Heide in Waasmunster. Marleen en Erik ( de vorige eigenaars) hadden 30 jaar van hun leven in dit aantrekkelijke pand, een succesvolle zaak uitgebaat.

 

Wij hebben er Tearoom/Koffiebar/Bistro Barelza van gemaakt.

Een plekje waar iedereen welkom is.

En dankzij jullie, trouwe en geweldige klanten, lijkt het een schot in de roos!

 

Het Barelzateam !

Sfeerfoto's en andere

Adres & Contact

Groenstraat 3

9250 Waasmunster

+32 496 55 97 92
info@barelza.be

BTW: 0786429775

Openingsuren

Maandag: gesloten

Dinsdag: gesloten

Woensdag: 11:00-22:00

Donderdag: 11:00-22:00

Vrijdag: 11:00-22:00

Zaterdag: 11:00-22:00

Zondag: 10:00-20:00